Coaching - counseling voor een blijer kind

9

Mijn kind is boos

Je kind laat grote boosheid zien, schreeuwt en gooit met spullen. Doet er van alles aan om iets duidelijk te maken maar wat? Wat zit er onder die boosheid? Vaak is het een verdriet of een onvervulde behoefte.

9

Veel of nare gedachtes of gevoelens

Je ziet en hoort dat je kind het moeilijk heeft en je wilt graag helpen alleen alles wat je zegt of doet is verkeerd. Je kind verandert van een vrolijk kind naar een steeds stiller kind.

9

Er is een grote verandering geweest of komt er aan

Zoals een scheiding, ziekte, verhuizing, nieuwe school, overlijden van een dierbare. Een verandering die impact heeft op je kind en waarin hij/zij een manier probeert te vinden om mee te gaan en niet goed weet hoe…

Ervaart jouw kind iets anders? Neem gerust contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor jouw kind kan betekenen. Klik hier

 Kindercoaching – counseling

 Geen enkel kind laat met opzet boos, gefrustreerd, onzeker, vervelend, jaloers of juist   teruggetrokken en stil gedrag zien. Al voelt dat soms wel zo, voor jou als ouder. Je kind   beschermt zich daarmee tegen iets. Een gevoel dat je kind nog niet kent of moeilijk vindt en liever niet wilt voelen zoals angst of verdriet. Bewust of onbewust wil je kind met zijn of  haar gedrag iets communiceren. Een uitnodiging  aan jullie, de ouders of de leerkracht, om te worden gezien.

Jouw kind heeft na het traject bij StemAF Kindercoaching – counseling meer zelfvertrouwen   en voelt zich vrijer, gezien en meer begrepen. Jullie kind leert door coaching zijn eigen stem   te gebruiken en leert om te gaan met zijn/haar gevoelens en gedachtes. En d.m.v.   kindercounseling onderzoekt je kind deze gevoelens en gedachtes die achter het probleem   liggen. Waardoor je kind oplossingen kan vinden voor het gevoel waar het écht om gaat.

Hierdoor komt de rust en balans bij je kind en in het gezin terug. Daarmee komt ook het   plezier en vertrouwen in jouw rol als ouder terug en door deze wisselwerking verbetert de   relatie tussen jou en jouw kind aanzienlijk. Het is weer leuk om ouder te zijn. En het   belangrijkst: jullie kind zit fijn in zijn of haar vel en heeft grip op eigen leven.

 

De eerste grote en moedige stap heb je al gezet en jezelf en je kind gegund: je wilt hulp

 Hoe ziet een kindercoaching traject eruit?

Na de online aanmelding of gratis telefonisch kennismakingsgesprek ontvang je een vragenlijst per mail. Deze dient uiterlijk 4 dagen voor het intakegesprek terug te worden gestuurd.

Het intakegesprek is alleen met de ouders. De aanwezigheid van beide ouders is tijdens het intake gesprek van groot belang om een zo helder mogelijk beeld te krijgen van de situatie en de hulpvraag. We nemen de vragenlijst door wat er speelt en waar jullie kind volgens jullie hulp bij nodig heeft. Uiteraard is er ook ruimte voor al jullie vragen.

​ Tijdens de 1-op-1 kind sessies ga ik samen met het kind al spelenderwijs op ontdekkingstocht in zijn/haar binnenwereld om te ontdekken wat het nodig heeft om zich (weer) goed te voelen. Ik ga te werk op cognitief, lichamelijk en emotioneel niveau om jullie kind volledig te zien met alle eigenschappen. Dit doe ik door middel van spelen, tekenen, bewegen, rollenspel, fantasie en gesprekken voeren. Jullie kind geeft aan welke wijze het   beste aansluit op zijn/haar belevingswereld. Ieder kind vraagt om een eigen benadering. Het is maar net waar jou kind voor kiest.

​ Na 5 kind sessies is er een tussentijdse evaluatie met de ouders. Tijdens dit gesprek bespreken we de vorderingen, is er ruimte om vragen te stellen en zal ik desgewenst concrete tips geven. Ook hoor ik graag van jullie hoe het thuis en op school gaat met jullie kind.

 Vanuit hier stemmen we samen af wat er nodig is voor jullie kind op dit moment en of er nog meer sessies en/of oudergesprekken zullen volgen.

​ Meestal is het gewenste resultaat na gemiddeld 8-10 sessies bereikt.

Gun jij je kind

schaamteloos zichzelf te zijn

vanuit zelfliefde en zelfvertrouwen en het onderw woorden brengen en uiten van gevoel

zijn/haar eigen ontwikkeling

In staat om eigen keuzes te maken waardoor meer grip en kracht op eigen leven krijgt.

meer plezier

in het dagelijks leven in contact met zichzelf en met jou

Wat zeggen ouders en kinderen

            Wil jij:

                   – jullie band versterken
                   – je kind beter begrijpen
                    – ontdekken wat je kind nodig heeft
                – weer van je kind genieten
               – met liefde & compassie naar je kind kijken
             

 JA, dat wil ik en dat gun ik mijn kind

* alle genoemde bedragen zijn  excl. BTW

Overschrijding van het uur met 15 minuten of meer wordt in rekening gebracht. De kosten zijn 15,- per 15 minuten.  

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken

Veelgestelde vragen

Mijn kinderen maken zo vaak ruzie. Wat helpt?

Alle broertjes en zusjes maken weleens ruzie. Ruzie maken is zelfs gezond, het geeft ruimte om te uiten en met elkaar in contact te komen. Als ouder kan je er gek van worden en het gevoel hebben om als een politieagent op te treden om het te sussen. Dat is helemaal niet nodig, kinderen kunnen er prima zelf uit komen als ze weten hoe je goed ruzie maakt.

Tijdens 1 – 3 sessies (kan als onderdeel van bestaand traject) ga ik met de broertjes en zusjes aan de slag en leer ik ze:
• het belang van ruzie maken
• hoe je goed ruzie maakt
• samen oplossen

€ 65,- per uur.

Ik zie het probleem van mijn kind er niet bij staan.

Kinderen komen ook bij StemAF voor:

  • Eenzaam voelen
  • Weinig zelfvertrouwen, faalangstig, onzekerheid
  • Zenuwachtig of bang voelen
  • Moeite met slapen
  • Druk gedrag
  • Lichamelijke klachten ondanks dat er medisch niks aanwijsbaar is
  • Niet begrepen gevoelens
  • Moeite met keuzes maken
  • Niet meer naar school willen
  • Omgaan met pesten

Wat zeggen ouders en kinderen

Gun jij je kind ook weer meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfliefde