Als je me echt zou kennen dan weet je dat....

Wie ben ik?

Een belangrijk vraag die erg eenvoudig lijkt en toch is deze niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden.

Mijn naam is Fleur Stemfoort en ik woon op IJburg in Amsterdam, samen met mijn vriend en onze 2 kinderen. Naast mijn werk als gediplomeerde Integratief Kindercoach. Naast mijn werk als coach-counselor ben ik trainer bij o.a. Breek Academy, Braive en JINC. Voor deze organisaties geef ik trainingen op VO, MBO en HBO aan leerlingen en studenten met thema’s zoals: persoonlijke ontwikkeling, mentale gezondheid, sociaal-emotionele vaardigheden en diversiteit. Daarnaast ben ik ook actief als vrijwilliger bij stichting Het Vergeten Kind.

​Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met spanningen, verwachtingen en stress. Er wordt heel wat van ze gevraagd in deze snelle en drukke wereld wat veelal resulteert in een maatschappij waar veel kinderen, jongeren en jong- volwassen struggelen, opbranden en zoekende zijn.

Mijn missie

Ik geloof dat dat kan worden voorkomen door er vroegtijdig bij te zijn en een sterke basis en handvatten mee te geven aan het opgroeiende kind. In de eerste 8 jaar van je leven wordt immers al je blauwdruk voor de rest van je leven gemaakt. Het is makkelijker om iets op jonge leeftijd aan te leren in plaats van uiteindelijk af te leren op oudere leeftijd. Dan zijn het al ingesleten patronen en heeft het al zijn nodige effecten gehad. Als ik als kind de juiste begeleiding had gekregen dan had ik als jong volwassenen niet zo veel hoeven op te ruimen. 

Herkenning

In mijn jonge en tienerjaren is mijn interesse en fascinatie begonnen​ voor het menselijke psyche en gedrag, mede door mijn eigen thuis situatie. Van buitenaf leken wij een ogenschijnlijk gelukkig gezin, daar werkte we hard voor om dat zo te laten voorkomen. Wat er thuis gebeurde en wat het met mij deed was onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik hield alles voor mezelf, hield me sterk, deed vooral wat van me werd verwacht en dat allemaal met een grote lach. Terwijl ik van binnen schreeuwde en hoopte dat iemand mij zou zien. In die periode is mijn missie ontstaan om kinderen de benodigde hulp te bieden en ze zichtbaar te maken. Ik gun elk kind het gevoel dat ze echt worden gezien. Alles mag en kan er zijn, positief en negatief. Je bent goed zoals je bent en je mag er zijn. ​

Mijn pad

Na een omweg in de Marketing en Communicatie, een diepe persoonlijke zoektocht en ontwikkeling ben ik nu precies waar ik wil zijn en kan ik mijn missie, die al jong ontstond, waarmaken.

Begeleiding

​Met mijn natuurlijke nieuwsgierigheid en empathisch vermogen kom ik makkelijk in verbinding met kinderen, jongeren en ouders. Ik kleur graag buiten de lijntjes en ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden, er bestaat niet een juiste oplossing. Wel geloof ik dat wij allemaal, jong en oud, het vermogen hebben om keuzes te maken en daarmee de regie van ons leven in eigen handen hebben. Wij bepalen zelf hoe wij ergens mee om willen en kunnen gaan, ongeacht de leeftijd. Alleen is (nog) niet iedereen bewust van deze kracht. En die kracht help ik je kind en jou als ouder weer terug te vinden.

   Opleidingen

   Trainingen

   Naast mijn werk als zelfstandige coach geef ik ook trainingen op middelbare scholen en vervolgopleidingen. Persoonlijke ontwikkeling in het onderwijs. Dit doe ik o.a. voor:

   Gun jij je kind om eigen keuzes te maken en met mij aan de slag te gaan?