Tips en Inspiratie

Handige en snelle tips en makkelijk in gebruik. Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken

Afstand nemen

Afstand nemen

Soms zijn emoties zo overweldigend dat het lijkt alsof je er door wordt opgeslokt. Door gevoelens te onderzoeken ga je ze herkennen op andere momenten en situaties.

Je kind als spiegel

Je kind als spiegel

Je kind spiegelt je, zowel je bewuste als je onbewuste kant. Dat zie je terug in het gedrag, gedachten, gevoelens, sociale omgang, en/of lichamelijke problemen.

Wat communiceert jouw kind?

Wat communiceert jouw kind?

Kinderen communiceren met gedrag. Ze willen je iets duidelijk maken en vragen om hulp bij iets waar ze zelf niet uitkomen. Ze zitten vast in hun emotie, gevoel en/of koppie.

Groei

Groei

Voor kinderen is het belangrijk om zelf keuzes en beslissingen, waar het kan, te maken. Zo ontwikkelen ze een eigen mening en krijgen ze de ruimte om hun eigen unieke persoon te ontwikkelen tot wie zij zijn bestemt.

Aaaahh pas op!

Aaaahh pas op!

Je kan je kind niet tegen alles beschermen. Pijn en verdriet zijn ook onderdeel van het leven en het is belangrijk voor kinderen om het ook te ervaren en er mee leren om te gaan.

Controle over jezelf en niet over je kind

Controle over jezelf en niet over je kind

Het is vaak zo makkelijk om onze emotionele reacties te wijten aan onze kinderen want zij doen iets wat niet mag of ze luisteren niet. De waarheid is dat onze emotionele reacties onze eigen verantwoordelijkheid is en niet af te schuiven is.

Schijnveiligheid

Schijnveiligheid

Je hebt altijd een keuze. Wat ligt er ten grondslag van dit gedrag en patroon, het probleem van het probleem als het ware. Niets ontstaat vanzelf, elk gedrag heeft een verdomd goede reden om zich op die manier te uiten.

Emotie is gevoel

Emotie is gevoel

Emoties zijn gevoelens en dat is iets wat we allemaal hebben en kennen. We kennen fijne en nare gevoelens. Deze gevoelens zijn heel handig om te hebben. Ze geven een signaal af en vraagt om met nieuwsgierigheid naar binnen te kijken.