Home » Tips » Selfcare is jezelf lief hebben

Selfcare is jezelf lief hebben

door | 19 nov, 2021 | Tips

Voor jezelf zorgen is jezelf lief hebben. Maak jezelf een topprioriteit. Is dat egoïstisch? Zeker niet! Het is belangrijk en nodig.

Hoe beter je voor jezelf zorgt hoe fijnere ouder je kunt zijn voor je kind. Als jij ontspannen en blij bent reageert je kind erop. Als jij moe bent en een kort lontje hebt reageert je kind erop. Voor welke optie kies jij?

Daarbij geef je ook aan je kind mee wat voor jezelf zorgen is. En leert het dat ook te doen doordat jij het voorleeft.

Het kan hem in kleine dingen zitten: een bad nemen, vroeg naar bed, boek lezen, sporten, wandelen, eten met partner of vrienden? Als het maar tijd is die je bewust voor jezelf doorbrengt waar jij weer van oplaadt.

Wanneer en hoe kies jij voor jezelf?

Over mij

Leuk dat je kijkje komt nemen bij mijn tips en inspiratie. Hier deel ik eenvoudige en snelle toepasbare tips om jou en je kind weer op weg te helpen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Controle over jezelf en niet over je kind

Controle over jezelf en niet over je kind

Het is vaak zo makkelijk om onze emotionele reacties te wijten aan onze kinderen want zij doen iets wat niet mag of ze luisteren niet. De waarheid is dat onze emotionele reacties onze eigen verantwoordelijkheid is en niet af te schuiven is.

Lees meer
Zeuren is leuren met gevoel

Zeuren is leuren met gevoel

Elke ouder spreekt weleens de woorden uit: “Hou op met dat gezeur” of “Stop met zeuren, want anders…”. Hoeveel impact maakt dat op je kind en houdt het gezeur daarmee op? Of neemt het zeuren toe? Hoe hier mee om te gaan…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin